Volledig scherm
De politie verricht onderzoek in het bosje aan de Nieuwe Ubbergseweg in Nijmegen waar het lichaam is gevonden. © Paul Rapp

Dode Pool in Nijmegen ‘slachtoffer van handgemeen na avondje drinken’

NIJMEGEN - De Poolse man die afgelopen zaterdag dood is aangetroffen in een berm aan de Nieuwe Ubbergseweg bij Nijmegen, is het slachtoffer geworden van een fataal handgemeen. Dat melden verschillende bronnen tegenover De Gelderlander.

Afgelopen zaterdag ontdekte de politie het stoffelijk overschot van de man in de bosjes op de hoek van de Ubbergseweg en de Nieuwe Ubbergseweg.

Tent

Volledig scherm
De technische recherche verricht onderzoek aan de Nieuwe Ubbergseweg nadat een man dood is aangetroffen. © Paul Rapp

Iets verderop troffen agenten een tent, waarschijnlijk de voormalige verblijfsplaats van de Pool. De man zou een seizoensarbeider zijn die in Nederland op zoek was naar werk en geen geld had voor onderdak. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een misdrijf, maar nadere details wil ze vooralsnog niet prijsgegeven.

Maandag was de politie nog bezig met sporenonderzoek. Om te voorkomen dat buitenstaanders het met politielinten afgezette gebied zouden betreden, was er al sinds zaterdag bewaking. De ME werd ingeschakeld, omdat het onderzoek veel langer duurde dan vooraf was ingeschat.

Vechtpartij na avondje drinken

Het terrein waar de Pool is aangetroffen is een populaire overnachtingsplaats voor Oost-Europese seizoenarbeiders en daklozen, melden buurtbewoners. Er zouden grofweg vijf tenten hebben gestaan.

Volgens meerdere daklozen is de Pool het slachtoffer geworden van een handgemeen met een landgenoot. Dat zou al zeker één week geleden zijn gebeurd. ,,Het begon met een avondje drinken”, vertelt een dakloze vrouw. ,,De twee kregen toen woorden met elkaar, wat uitliep op een vechtpartij.”

Volledig scherm
Rechercheurs verrichten onderzoek aan de Nieuwe Ubbergseweg. © Paul Rapp

Daarbij zou het slachtoffer per ongeluk zijn doodgeslagen. ,,Toen de dader dat merkte, heeft hij de Pool naar een lege tent versleept”, vervolgt zij. ,,Daar heeft het slachtoffer meerdere dagen gelegen. Dood. Toen de eigenaar van de tent terugkwam, schrok hij zich rot.”

De tenteigenaar zou de Pool naar de bosjes hebben versleept en vervolgens met zijn tent zijn vertrokken. Ook de andere bewoners van het kamp namen de benen. Alleen de tent van het slachtoffer bleef naar verluidt staan.

De dader zou de stad uit zijn gevlucht, besluit de dakloze vrouw. Andere thuislozen bevestigen de lezing van de vrouw. De politie wil in het belang van het onderzoek niet reageren op het geschetste scenario.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen