Doorn in het oog van de familie Janssen is nu kerstboom bij raadhuis in Groesbeek

GROESBEEK - Een dennenboom uit de tuin van bewoners van Groesbeek is vandaag als kerstboom bij het gemeentehuis van Berg en Dal geplaatst. De twaalf meter hoge boom stond tot vanochtend bij de familie Janssen aan De Siep in Groesbeek. 

 De gemeente Berg en Dal had een oproep gedaan aan bewoners die een grote dennenboom hadden en er vanaf wilde zich te melden. 

Doorn in het oog

Volledig scherm
De den wordt naar zijn nieuwe plek bij het gemeentehuis gebracht. © Joop Verstraaten

De dennenboom van de Janssens stond in de voortuin en haalde veel licht in de woning weg. De den was al jaren een doorn in het oog van de bewoners. 

Met een hoogwerker en een dieplader ging de firma Bakker in De Siep aan de slag. Tegen de middag arriveerde de dennenboom bij het gemeentehuis, waar hij de komende weken het centrum van Groesbeek op zal sieren. 

Nadat de boom vast in de grond was gezet werd door middel van de hoogwerker de verlichting erin gebracht. Maandagmorgen zullen leerlingen van basisschool Breedeweg de boom met eigen gemaakte versierselen uitdossen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen