Volledig scherm
XXlerator tijdens een buitenfestival in Busloo. © Ronald Hissink

Doornroosje krijgt 'nostalgisch XXlerator' van Matrixx over de vloer

NIJMEGEN - Dancefeestorganisatie Matrixx Events strijkt op 21 april voor het eerst met de bekende hardstyleparty XXlerator neer in Doornroosje. Als dat goed bevalt, zal er een keer of drie, vier per jaar zo'n party in het zalencomplex naast het station worden gegeven.

XXlerator is een zeer bekende naam en een populair concept in de hardstylescéne. Tot de sluiting van club The Matrixx aan de Wijchenseweg - eind 2014 - waren er maandelijkse feesten, die vrijwel altijd uitverkocht waren. De gelijknamige dancefeestorganisatie Matrixx Events heeft XXlerator in 2015 en 2016 vier keer in de Kube - de grootste voormalige Honighal - gehouden. ,,Maar daar kunnen we niet meer aan de geluidsnormen voldoen", zegt directeur David Brons van Matrixx Events. ,,Terwijl er wel een grote achterban is die vraagt om nieuwe XXleratorfeesten. Want ook de vier feesten bij de Honig waren met 2.500 bezoekers steeds uitverkocht."

Culturele verantwoordelijkheid

Quote

Er is altijd veel vraag gebleven naar het populaire concept van hardstyle­feest XXlerator

David Brons, directeur Matrixx Events

Daarop ging Brons op zoek naar nieuwe locaties in Nijmegen en kwam hij in gesprek met Doornroosje. ,,En die willen graag faciliteren, ook als een soort 'culturele verantwoordelijkheid' omdat er zoveel vraag naar is onder jonge liefhebbers." De eerste keer zal XXlerator alleen in de grote zaal zijn en kunnen dus 1.200 mensen naar binnen. Mogelijk komt daar later een uitbreiding richting 2.000 bezoekers bij, als meerdere zalen ingezet worden.

Brons is blij dat na het sluiting van Club Matrixx in de stad Nijmegen weer een vaste locatie voor XXlerator is gevonden. ,,Dat heeft toch iets bijzonders, stukje nostalgie." Matrixx Events is tevens organisator van openlucht dancepartys tijdens de Vierdaagsefeesten en het eendaagse festival Emporium bij het Wijchense recreatiegebied Berendonck. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?

  De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

  NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’
 2. Burgemeester Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatverandering’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatver­an­de­ring’

  NIJMEGEN - Steden moeten in Europa dé aanjagers worden bij de aanpak van klimaatverandering. Die boodschap verkondigde Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls vanavond persoonlijk tijdens de wereldklimaattop in het Poolse Katowice. Hij deed dat voor vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Verenigde Naties. Deze ‘call for action’ lanceerde Nijmegen in november met 21 andere (voormalige) Groene Hoofdsteden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen