Volledig scherm
De Tweede Walstraat. © Paul Rapp

Drugsdealer krijgt centrumverbod na dealen in Tweede Walstraat

NIJMEGEN - Tijdens een drugsactie in Nijmegen heeft de politie dinsdagavond een dealer aangehouden in de Tweede Walstraat. De dealer, een 20-jarige inwoner van Nijmegen, mag de komende negentig dagen niet in het centrum komen. 

Ook heeft de dealer een dagvaarding mee naar huis gekregen. De Tweede Walstraat staat al langer bekend om drugsoverlast. Eind 2017 zijn er camera's opgehangen om het toezicht op deze vorm van overlast in en om de straat te verbeteren. Ook is de lichtsterkte van de openbare verlichting verhoogd.

Sinds kort zijn er acties om de sfeer en de leefbaarheid rond de Vlaamsegas en Tweede Walstraat te verbeteren. Zo willen kunstenaars de straten verfraaien en zijn er plannen om meer groen te plaatsen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen