Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners hangen groene plakkaten op aan de Graafseweg © Tom Hessels

Duimen in plaats van middelvingers: bewoners Graafseweg nemen met kunst voorschot op vergroening

NIJMEGEN - Opgestoken duimen in plaats van middelvingers: De nieuwe protestactie van bewoners aan de Graafseweg wordt aanzienlijk beter gewaardeerd door passerende automobilisten dan de spandoeken de er tot voor kort hingen. Inzet van de bewoners is nog steeds een versmalling en vergroening van de doorgaande stadsweg in Nijmegen.

Daarover beslist de Nijmeegse politiek naar alle waarschijnlijkheid dit voorjaar. In aanloop daar naartoe besloten aanwonenden zondagmorgen groene kunstwerken op te hangen aan lantaarnpalen langs de Graafseweg. Dat deden zij over een tracé van 400 meter, precies het deel dat mogelijk wordt versmald. 

,,Alles is al gezegd en geschreven", zegt bewoner en kunstenaar Bart Drost. ,,Na al het verbale geweld willen wij nu op een ludieke manier onze standpunten kracht bij zetten.”

Het is zondagmorgen een drukte belang bij de Graafseweg: tientallen bewoners zijn in de weer met ladders en groen-beschilderde platen. ,,Dit is echt een initiatief van de buurt", zegt Drost. ,,Met z'n allen hebben we de platen beschilderd, ieder op z'n eigen manier.” 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen