Volledig scherm
De Duitse auto op de Oude Kleefsebaan na het ongeval. © Waldie Rutten / 112-Nieuwsgroep

Duitser opgepakt die in politieauto stapt na ongeluk: ‘Ik wil blowen!’

BERG EN DAL - Een niet alledaags tafereel in Berg en Dal dinsdagavond: een Duitse automobilist is opgepakt nadat hij op de Oude Kleefsebaan in een politieauto stapte na een ongeval. Agenten konden hem er op tijd uit trekken. 

Het eenzijdige ongeval waarbij de Duitser betrokken was gebeurde rond 20.00 uur. De auto met een Duits kenteken raakte een lantaarnpaal, begon te tollen en kwam tot stilstand tegen een hekwerk. De Duitse bestuurder bleef ongedeerd.

De politie schrijft op Facebook dat de man het allemaal erg grappig leek te vinden en niets begreep van de commotie. Dit gedrag was voor agenten aanleiding om een alcohol- en drugstest af te nemen. Echter bleek uit de resultaten dat de man niet onder invloed was. 

Politieauto

Het vreemde gedrag van de Duitser nam tijdens onderzoeken van het ambulancepersoneel nog een nieuwe wending aan. Hij besloot namelijk weg te willen en stapte achter het stuur van een politieauto, niet doorhebbende dat dit niet zijn eigen voertuig was. Dit was de druppel voor de politie. Nadat agenten de man uit de auto hadden getrokken sloegen ze hem in de boeien. 

Coffeeshop

Op de achterbank van de politieauto zou de Duitser nog geschreeuwd hebben dat hij naar een coffeeshop wilde om daar te blowen. Hierna viel hij in slaap. Na ontwaken werd geconstateerd dat de man waarschijnlijk last heeft gehad van ontwenningsverschijnselen. Wat dit precies inhoudt is niet bekend.

De man is, na een ‘goed gesprek’, afgezet bij vrienden. Zijn auto is meegenomen door een sleepbedrijf.

 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen