Volledig scherm
PREMIUM
In de mri-scan van het FC Donders-instituut. © Radboud Universiteit

Echtscheiding of ongeval laat afdruk achter op hersenen van tieners

NIJMEGEN - Mocht er binnen een paar jaar een hersenscan gemaakt worden bij de jongens  van het voetbalteam dat in Thailand in de veelbesproken grot was gestrand, dan is de kans levensgroot dat de gevolgen van de doorgemaakte stress zijn terug te zien op beelden van hun hersenen.  

Immers, bij 37 proefpersonen in Nijmegen die al 20 jaar worden gevolgd, zie je bij mri-scans al het resultaat op de hersenontwikkeling van veel minder ernstige stress. De proefpersonen, nu 20 jaar, worden door herseninstituut FC Donders in Nijmegen gevolgd sinds hun geboorte in 1998. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Irakees (19) had seks met Syrisch meisje (15) en moet mogelijk cel in voor ontucht

    Irakees (19) had seks met Syrisch meisje (15) en moet mogelijk cel in voor ontucht

    NIJMEGEN - Een beetje naïef, maar vooral ook dramatisch, verliepen het leven en de liefde voor een Syrisch meisje van 16 afgelopen anderhalf jaar in Nijmegen. In een jaar tijd vluchtte ze uit haar land, scheidden haar ouders, werd ze verliefd én zwanger, en raakte ze haar zwangerschap én haar vriendje kwijt. Als de rechtbank ook vindt dat de relatie ontucht opleverde, is het dramafilmscenario compleet. De officier van justitie eiste 15 maanden cel.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen