Lege terrassen bij de zaken van Khalid Oubaha in de Nijmeegse Molenstraat.
Volledig scherm
Lege terrassen bij de zaken van Khalid Oubaha in de Nijmeegse Molenstraat. © Paul Rapp

‘Een boel’ slechtnieuwsgesprekken met personeel van horecabaas Oubaha

NIJMEGEN/ ARNHEM - Bij de horecazaken van ondernemer Khalid Oubaha in Arnhem, Nijmegen en Enschede vinden deze week flink wat slechtnieuwsgesprekken plaats. Het gros van het personeel krijgt een ontslagovereenkomst voorgelegd en staat per 1 juni op straat.

Volgens Oubaha wordt niemand gedwongen ontslagen, maar ‘vloeien er in goed overleg wel een boel af’. Dat ‘overleg’ bestaat er volgens personeelsleden uit dat ze een overeenkomst krijgen waarmee ze hun dienstverband beëindigen als ze dat ondertekenen. Mondeling wordt er aan toegevoegd dat ze bij ondertekening weer terug in dienst worden genomen zodra de horecabedrijven weer goed gaan draaien. En indien ze niet akkoord gaan met het beëindigen van hun contract de zaken failliet gaan.

Te karige noodsteun

Oubaha is de eigenaar van onder meer 5th Avenue, Plaza Arnhem en Aspen Valley in Arnhem en Drie Gezusters, Stretto en El Sombrero in Nijmegen. Hij protesteert al weken tegen de in zijn ogen veel te karige noodsteun voor de horeca en pleit voor een aanvullend noodpakket.

Hij wil ook dat horecazaken voor jongeren - onder de 24 jaar - weer open mogen, omdat die leeftijdsgroep een laag risico zou hebben om ziek te worden van corona. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat in die categorie tot nu nog maar één persoon overleden is.

Wegwerpglazen

Ook wil hij maar de helft van het maximum aantal mensen toelaten, alleen mensen van binnen een straal van 10 kilometer toelaten en iedereen bij binnenkomst temperaturen. Verder wil hij dat er alleen nog maar contactloos betaald kan worden en drank wordt geschonken in wegwerpglazen. Op die manier kan de horeca weer gaan draaien, denkt hij.

Vooralsnog heeft het kabinet besloten dat horecazaken maximaal 30 mensen mogen bedienen en deze op anderhalve meter afstand van elkaar moeten blijven. In veel zaken van Oubaha is dat niet haalbaar.

Een leuke baan

De horecabaas is maandelijks naar eigen zeggen vijf ton kwijt aan personeelkosten, waarvan nu zo’n twee ton niet gecompenseerd wordt. Volgens Oubaha is de reden om de ontslaggesprekken te voeren ingegeven door gebrek aan perspectief. ,,Ons personeel is bij ons komen werken met de verwachting sociale contacten op te bouwen en vooral een leuke baan te hebben.’’ De afvloeiing gaat ‘met de hoop op betere tijden waarin we elkaar weer zullen opzoeken’.

Om hoeveel mensen het precies gaat, kan hij niet zeggen. ,,De gesprekken zijn deze dagen gaande. Ik heb nog geen overzicht.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen