Volledig scherm
Het Juliana Bicycle Team poseert nabij de Tower Bridge in Londen. Het team gaat per eenwieler in tien dagen van Londen naar Millingen aan de Rijn. © Willem Hol

Eenwieleraars Juliana zijn vanuit London hun tiendaagse tocht naar Millingen gestart

LONDEN / MILLINGEN - De acht leden van het Juliana Bicycle Team uit Millingen aan de Rijn zijn vandaag begonnen aan hun tocht per eenwieler van Londen naar huis. Samen met hun begeleiders zijn ze gestart bij het Chrystal Palace Park. De eerste etappe is 63,2 kilometer en voert naar Ditton. 

De deelnemers hopen met hun prestatietocht van 640 kilometer het oude clubrecord te verbreken. Dat staat op 600 kilometer. De recordpoging vindt plaats in het kader van het 110-jarig bestaan van het Juliana Bicycle Team. In tien dagen wil de groep de afstand Londen-Millingen overbruggen.

Tijdens de eerste etappe staat het team meteen de vuurdoop te wachten: ze moeten eraan wennen links van de weg te fietsen en moeten in de laatste twintig kilometer een aantal pittige stukken klimmen. Daarbij moeten ze een hoogteverschil van 170 meter overbruggen. Verder voert de route door het heuvelachtige landschap van het graafschap Kent.

Morgen, tijdens de tweede etappe, fietsen de eenwieleraars naar Folkestone, van waaruit ze de boot naar Calais (Frankrijk) nemen. Op 27 april komt het team aan in Millingen.  

De verrichtingen van het team zijn te volgen op Facebook

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen