Karin Pijfers van drogisterij De Gaper aan de Lange Hezelstraat.
Volledig scherm
Karin Pijfers van drogisterij De Gaper aan de Lange Hezelstraat. © Paul Rapp

Einde van een begrip in Nijmeegse binnenstad: drogisterij De Gaper sluit definitief

NIJMEGEN - Drogisterij De Gaper is zaterdag 29 februari voor het laatst geopend. Daarna komt er definitief een eind aan de winkel, die vier decennia een begrip was aan de Lange Hezelstraat in het centrum van Nijmegen.

Dat heeft eigenaresse Karin Pijfers aan haar klanten gemeld, nadat ze 23 jaar in de natuurdrogisterij heeft gewerkt. De zaak werd veertig jaar geleden opgericht door haar vader. In september vorig jaar liet Pijfers al weten er een punt achter te zetten. Omdat ze niet meer de energie had om hele dagen in de winkel te staan, was De Gaper sindsdien slechts enkele uren per dag geopend.

Geen overname

Afgelopen maanden is Pijfers in onderhandeling geweest met een overnamekandidaat. De ideeën over een overname stonden echter te ver uit elkaar, zo schrijft de eigenaresse. Vervolgens heeft ze met de eigenaar van het pand overeenstemming bereikt over beëindiging van de huurovereenkomst, die eigenlijk nog vier jaar doorliep.

Inmiddels is de Gaper begonnen met de opheffingsuitverkoop. Zaterdag houdt ze geen afscheidsfeest, wel heeft ze haar vaste klanten uitgenodigd voor een drankje.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen