Volledig scherm
De lift (rechts) bij de Veerpoorttrappen in Nijmegen. © DG

En wéér is de lift bij de Veerpoorttrappen kapot

NIJMEGEN - De lift bij de Veerpoorttrappen, tussen de Waalkade en het Groene Balkon bij de Lindenberg, is opnieuw kapot. Twee maanden geleden was deze ook al buiten werking. Een gemeentewoordvoerder zegt dat het probleem bij hen bekend is en reparatie volgt. Wanneer mensen weer gebruik kunnen maken van de lift, wist hij niet. 

Het apparaat is overigens niet afgezet met lint, ook hangt er geen briefje waarop te lezen valt dat de lift het niet doet. Maar, op de knop drukken is vooralsnog dus zinloos. 

Gehandicapten, mensen die slecht ter been zijn, passagiers van cruiseschepen, mensen met kinderwagens en fietsers maken veel gebruik van de lift, die in 2015 werd geopend. Sindsdien was het ding meerdere keren buiten werking -alleen vorig jaar al vijf keer- en bovendien doelwit van vandalen. Zo werden de ramen en het plafond van de cabine al eens vernield. Camera's hangen er overigens niet. 

Wildplassers 


De omgeving van de lift, die grenst aan een donker hoekje naast het casino, is bovendien een beruchte locatie voor wildplassers. Vorig jaar was de lift onderwerp van gesprek omdat de urinestank na de Vierdaagsefeesten zo hevig was, dat men de lift niet meer in wilde. In de liftschaft stond een laag van enkele centimers urine, waarschijnlijk omdat een urinoir omgeduwd was. 

Buurtbewoners hadden mensen toen kokhalzend de lift uit zien komen en noemden de situatie ‘schandalig’. 
Zo lang de lift buiten gebruik is, is omlopen de enige optie. Daarvoor moet men toch de Veerpoorttrappen op, of, als dat niet mogelijk is, via de Voerweg of de Waalkade en de Grotestraat naar boven zien te komen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PREMIUM
    Bij de politierechter

    Agent racist noemen en vergelij­ken met nazi's pikt de rechter niet

    Het is een uur of elf 's avonds wanneer meneer B. (48) op 25 augustus 2017 op het station in Zwolle aankomt. Hij heeft een uurtje de tijd om de laatste trein te halen en besluit de buurt wat te verkennen. Daarbij stuit de Nijmegenaar op twee agenten die hem om zijn legitimatie vragen. Volgens B. spreken ze hem op onbeschofte wijze aan door hem onder andere meteen te tutoyeren. Etnisch profileren omdat hij uit Suriname komt, zo vermoedt hij. Hij voelt zich behandeld als een crimineel en beschuldigt de agenten van racisme, waarop aanhouding volgt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen