Eritreeërs bidden in Kronenburgerpark vanwege corona, want de kerk is dicht

VIDEONIJMEGEN - Iedereen is op zijn eigen manier bezig met de coronacrisis. Eritrese gelovigen doen dit met gebed. De hele week al komt een groep orthodoxe christenen uit Eritrea 's middags bijeen in het Kronenburgerpark.  

Daar bidden ze, vaak zingend en dansend, waarbij één persoon voorzingt en de rest na iedere strofe invalt. Priester Futsum Gurja: ,,Wij bidden voor genezing van alle mensen", zegt hij. ,,Corona is heel gevaarlijk, de situatie in de wereld is ernstig. Wij vragen God om genade.” 

Goede raad

Ze houden daarbij overigens geen anderhalve meter afstand tot elkaar. Als hij hierop attent wordt gemaakt, zegt priester Gurja: ,,We vertrouwen op ons geloof maar misschien is dit wel een goede raad.”

Volgens de geestelijke wordt er in de orthodox christelijke wereld veel gebeden voor het heil van de mensen. ,,Onze geloofsgemeenschappen in Egypte, Eritrea en Ethiopië bidden elke dag.” De Eritrese orthodox christelijken in Nijmegen komen gewoonlijk bijeen in de Antonius van Paduakerk maar vanwege corona is het godshuis gesloten voor gebedsdiensten.

Orthodox christelijke Eritreeërs bidden dat de mensheid zal genezen van corona, in Kronenburgerpark.
Volledig scherm
Orthodox christelijke Eritreeërs bidden dat de mensheid zal genezen van corona, in Kronenburgerpark. © Gerard Verschooten

In samenwerking met indebuurt Nijmegen