Fietspad Biesseltsebaan geopend

GROESBEEK – Het fietspad langs de Biesseltsebaan tussen Nijmegen en Groesbeek is woensdagmiddag geopend door wethouder Alex ten Westeneind en George Ketel en  Clem van der Made van de fietsersbond. 

Het drietal fietste op het nieuwe fietspad en reed door het lint waarmee het fietspad officieel in gebruik werd genomen. Het ruim 5 kilometer lange betonnen fietspad loopt vanaf restaurant Het Zwaantje tot aan de Sionsweg. 

Volgens wethouder Ten Westeneind is er vooraf overleg geweest met de Werkgroep Miilieubeheer Groesbeek, Ravon, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de provincie Gelderland.

Compromis

 ,,Het was de bedoeling dat het fietspad 3 meter breed zou worden maar we hebben een compromis moeten sluiten en het pad is uiteindelijk 2 meter breed geworden", aldus de wethouder.

Het nieuwe fietspad sluit ook aan op het betonnen fietspad De Spoorkuil van Groesbeek naar Kranenburg en de snelfietsroute Cuijk – Nijmegen. Het fietspad is gefinancierd door de gemeente Berg en Dal en de provincie Gelderland. 

Volledig scherm
Het fietspad wordt geopend. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatverandering’
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatver­an­de­ring’

    NIJMEGEN - Steden moeten in Europa dé aanjagers worden bij de aanpak van klimaatverandering. Die boodschap verkondigde Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls vanavond persoonlijk tijdens de wereldklimaattop in het Poolse Katowice. Hij deed dat voor vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Verenigde Naties. Deze ‘call for action’ lanceerde Nijmegen in november met 21 andere (voormalige) Groene Hoofdsteden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen