Volledig scherm
De oversteekplaats bij de nieuwe fietsenstalling bij station Wijchen. © DG

Aanrijding op nieuwe oversteek station Wijchen: 'opletten en wennen'

UPDATEWIJCHEN - Bij de nieuwe oversteekplaats voor fietsers en voetgangers bij treinstation Wijchen is gistermorgen een fietsster lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeluk is voor de gemeente geen reden de verkeerssituatie aan te passen.

Volgens de politie wachtte de auto op de rotonde voor een fietser die van rechts kwam. Toen de 45-jarige chauffeur vervolgens optrok, reed hij tegen de 18-jarige fietsster. Ambulancepersoneel onderzocht het slachtoffer, maar die hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.

Nieuwe stalling

De verkeerssituatie bij het station verandert in hoog tempo. Het voorplein wordt heringericht en binnenkort opent een parkeergarage voor 220 auto's. De grootste wijziging bij de rotonde is de openstelling, afgelopen maand, van de nieuwe fietsenstalling. Die verhuisde van de oost- naar de westzijde van de rotonde. Daarom werden er aan die zijde ook een zebrapad en fietsoversteekplaats aangelegd. Fietsers kunnen de rotonde twee kanten op 'nemen' en hebben voorrang. Fietsers kunnen vanuit de stalling ook fietsend de rotonde op schieten. Dat was nu overigens niet het geval.

Onoverzichtelijk

De situatie is voor veel automobilisten nieuw en ook onoverzichtelijk. Voor 'verkeerswethouder' Paul Loermans vormt het ongeval echter geen aanleiding voor maatregelen. Volgens hem is de oversteekplaats niet te verplaatsen. ,,Het is een kwestie van wennen en goed opletten'', zegt hij. ,,Ik geloof dat er nog wel een waarschuwingsbord komt, maar dat is het wel. We kunnen niet met knipperlichten gaan werken die waarschuwen dat er een fietser komt. Dat gaat niet werken als er net een volle trein is aangekomen en iedereen tegelijk weg wil.''

Volledig scherm
Het ongeluk op de nieuwe oversteekplek voor fietsers en voetgangers bij het vernieuwde NS-station in Wijchen. © foto: DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen