Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Herman Stöver

Flink meer coronabesmettingen in Gelderland, honderden patiënten in ziekenhuizen

NIJMEGEN - Het aantal coronabesmettingen in de provincie Gelderland is fors aan het stijgen. Na Noord-Brabant kwamen er in een dag tijd de meeste coronapatiënten bij: een kleine 200, bijna 12 procent.

Maar in gemeenten als Nijmegen en Berg en Dal was de stijging veel groter: daar steeg het aantal besmettingen met zo'n twintig procent. Met name de 64 besmettingen in Berg en Dal zijn opvallend: daar zijn nu meer besmettingen dan in het veel grotere Arnhem. Ook in de Overbetuwe is het aantal coronapatiënten de zestig gepasseerd. 

Ziekenhuizen

In de Brabantse gemeente Sint Anthonis, dicht tegen de uitbraakhaard aan, begint de teller nu ook op te lopen. Daar zijn nu 3 besmette gevallen, meer dan 40 procent meer dan gisteren.

De ziekenhuizen in de regio melden dat de aantallen patiënten die er liggen ook rap beginnen op te lopen. In de regioziekenhuizen liggen inmiddels vele honderden patiënten en de intensive cares raken ook voller en voller. De meeste ziekenhuizen zijn al nieuwe ic-plaatsen aan het inrichten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen