Volledig scherm
De lijst van Utrecht. © Stephan Eggenhuizen

Foutje met kandidatenlijst:
Molenhoek ligt óók in Utrecht

MOLENHOEK - Het dorp Molenhoek ligt deels in Limburg, deels in Gelderland, maar inwoner Stephan Eggenhuizen ontving thuis toch echt de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van Utrecht in de brievenbus. 

,,Ik keek op die lijst en zag dat de kandidaten op wie ik kan stemmen allemaal uit de provincie Utrecht komen. Op de achterkant stonden namen van het Waterschap Vallei en Veluwe. Ik dacht: dat kan niet kloppen", zegt Eggenhuizen, die nét in Limburg woont. ,,Ik heb daar vrijdag over getwitterd, vroeg me af of meer mensen de verkeerde lijst hebben gekregen. Maar tot nu toe lijkt het erop dat ik de enige ben.” 

Fout

Het is onduidelijk hoeveel mensen de verkeerde lijst kregen en wie de fout maakte. De gemeente Mook en Middelaar is inmiddels op de hoogte en roept mensen bij wie het fout is gegaan, zich te melden. ‘Wij hebben berichten ontvangen dat inwoners verkeerde kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezing en Waterschap hebben ontvangen. Mocht dat bij u het geval zijn, laat het ons weten via gemeente@mookenmiddelaar.nl. Wij zorgen dat u zo snel mogelijk een goed exemplaar ontvangt.’

Burgemeester Willem Gradisen reageerde persoonlijk op de tweet van Eggenhuizen. ‘We hebben het nagetrokken bij enkele medewerkers van de gemeente die in Molenhoek wonen, maar die hadden gelukkig wel het juiste exemplaar met de provincie Limburg ontvangen’. 

Eggenhuizen kan op 20 maart gewoon stemmen voor de provincie Limburg. Op zijn stempas staan de juiste gegevens. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen