Volledig scherm
De rondweg geldt als busroute. Er rijden nu alleen nog kleine busjes, ondanks acties van omwonenden. © Bert Beelen

Geen 30 kilometer per uur op rondweg van Aldenhof

NIJMEGEN - De rondweg in de Dukenburgse wijk in Aldenhof is niet geschikt als 30-kilometer zone. In een petitie, ondertekend door 137 omwonenden, was daar wel om gevraagd. Er komen op korte termijn dan ook geen verkeersremmende maatregelen. Bewoners willen graag dat er verkeersdrempels komen bij onder meer basisschool De Aldenhove. 

Volgens burgemeester en wethouders is er geen reden om maatregelen te treffen. Op de rondweg wordt nauwelijks te snel gereden, volgens gegevens op het stadhuis gebeuren er niet regelmatig ongelukken vanwege te hoge snelheid.

Bij de school zijn al maatregelen genomen

Het gemeentebestuur wijst er op dat de school in de 60ste straat ligt, waar al verkeersremmende maatregelen zijn getroffen, zoals een maximum snelheid van 30 kilometer. ‘Van de school hebben wij geen signalen ontvangen dat leerlingen moeite hebben met het oversteken van de rondweg', schrijven burgemeester en wethouders  in antwoord op raadsvragen van Volkert Vintges.

De gemeente bekijkt momenteel welke straten in de stad naar 30 kilometer per uur kunnen. De rondweg van Aldenhof hoort daar niet bij, omdat dat een busroute is. Die komen daar niet voor in aanmerking.  Er rijden nu weliswaar alleen kleinere bussen, maar mogelijk dat in de toekomst er weer een volwaardige lijn komt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen