Volledig scherm
PREMIUM
Het tijdelijke donjon wordt opgebouwd in 2005. © William Moore

Gelderlanders betreuren streep door donjon in Nijmegen

NIJMEGEN - Het is een onderwerp dat lééft in Nijmegen, maar de meningen zijn ernstig verdeeld. Is het erg dat de donjon definitief is afgeblazen? Of juist een opluchting? Op een poll op de website van De Gelderlander waren vrijdagmiddag rond 17.00 uur al meer dan 2.130 stemmen uitgebracht. 

Er zijn meer mensen (55 procent) die te kennen geven teleurgesteld te zijn dat het herbouwplan in het Valkhofpark niet doorgaat; 45 procent is juist blij dat de komst van de replica van de robuuste middeleeuwse toren is afgeblazen na nieuwe tegenslag. Er was weer een potentiële huurder afgehaakt, ook liepen de kosten voor archeologisch onderzoek uit de klauwen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ingetogen ‘herinneringsmoment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad
    PREMIUM
    VIDEO

    Ingetogen ‘herinne­rings­mo­ment vol hoop’ in Nijmeegse binnenstad

    NIJMEGEN - Met muziek, zang, gedichten, verhalen en hardlopers met fakkels is donderdagavond onder grote belangstelling in de Nijmeegse binnenstad stilgestaan bij de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 1944, 75 jaar geleden. Het ‘herinneringsmoment vol hoop’ duurde een kwartier en had een ingetogen sfeer. Bij diverse naamplaatjes in de bestrating, die herinneren aan de bijna 800 slachtoffers en die de grens markeren van het verwoeste gebied, verzamelden zich groepjes mensen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen