Frits Spits beoordeelt de drie kandidaten aan Sterren op het Doek. Links Erik van de Beek uit Ooij, bij het meest rechtse schilderij staat maakster Simone Balhuizen (De Steeg).
Volledig scherm
PREMIUM
Frits Spits beoordeelt de drie kandidaten aan Sterren op het Doek. Links Erik van de Beek uit Ooij, bij het meest rechtse schilderij staat maakster Simone Balhuizen (De Steeg). © Still/NPO/Omroep MAX

Gelderse Simone en Erik emotioneren tv-kijkend Nederland met schilderijen van Frits Spits

OOIJ / DE STEEG - Twee Gelderse schilders hebben zaterdag talloze tv-kijkers ontroerd met hun werken van Frits Spits. Dat blijkt uit lovende social media-reacties op een uitzending van Sterren op het Doek waarin Erik van de Beek (Ooij) en Simone Balhuizen (De Steeg) de radiogrootheid portretteerden. Spits nam het werk van Balhuizen uiteindelijk mee naar huis: ,,Het ontroert me.”

 1. Wie voelt zich (weer een vloek) aangesproken om het recht van kinderen op spelen te laten zegevieren?
  PREMIUM
  column Marcel Rözer

  Wie voelt zich (weer een vloek) aangespro­ken om het recht van kinderen op spelen te laten zegevieren?

  Mild als ik ook kan zijn, nam ik het sinds maart 2020 op voor de mensen die dit land een beetje fatsoenlijk door deze crisis moeten leiden. Ik bedoel, ga er maar aan staan, aan de ene kant het woeste hoofd van Khalid Oubaha die gromt dat de kroegen (nog meer) open moeten, aan de andere kant Andreas Voss, viroloog van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, een zachte man die vraagt om begrip voor weer nieuwe rotmaatregelen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'
  Play

  Rutte: 'Er is niet veel veranderd maar wel net genoeg'

 2. Dit was Nederland vandaag: donderdag 22 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: donderdag 22 april