Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Beelen

Gemeente Nijmegen eist 1,2 miljoen euro terug van advocaat van Hilckmann

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft een claim van 1.219.000 euro neergelegd bij de advocaat van slachthuis Hilckmann. De rechtbank heeft in een juridische procedure geoordeeld dat de advocaat, Sander Drijber, dat bedrag heeft weggesluisd naar de bankrekening van zijn kantoor. De gemeente kon daardoor geen beslag leggen op dat geld.

Nijmegen is hierdoor voor 1.219.000 euro benadeeld, aldus een woordvoerster van de gemeente. De rechtbank in Arnhem heeft de handelwijze van de advocaat als ‘onrechtmatig’ bestempeld. Of de claim ook wordt toegewezen, zal echter moeten blijken in een nieuwe rechtszaak.

De advocaat bestrijdt ten zeerste dat hij fout heeft gehandeld. Drijber gaat daarom in beroep.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Anna treedt op voor supersterren Kris Kross Amsterdam in eigen aula
    PREMIUM
    video

    Anna treedt op voor superster­ren Kris Kross Amsterdam in eigen aula

    WINSSEN - Afgelopen vrijdag hoorde leerling Anna Spitzen (11) het pas: of ze wil optreden, want Kris Kross Amsterdam komt langs op school. Meester Jesper Hesseling, bekend van zijn massaal gevolgde Spotify-afspeellijst Monthly Hits, regelde dat het bekende dj-trio donderdag naar Winssen kwam, omdat ze de Cito-toets hadden afgerond. ,,Normaal gaan we dan film kijken of zo, maar ja, dit is natuurlijk veel leuker.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen