Gewonde bij schietincident in Nijmegen, politie arresteert twee verdachten

video/updateNIJMEGEN - Bij een schietincident op een parkeerplaats aan de Leuvensbroek in Nijmegen is maandagavond een gewonde gevallen. Dat meldt de politie. Het slachtoffer, een 19-jarige Nijmegenaar, is lichtgewond geraakt. Twee verdachten zijn aangehouden.

Volledig scherm
De technische recherche bezig met onderzoek. © DG

Volgens een agent ter plaatse zou er rond 18.00 uur één schot zijn gelost. De technische recherche heeft ook één huls aangetroffen op het parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de Leuvensbroek. 

De kogel die werd afgevuurd, zou de hand en de arm van het slachtoffer hebben geraakt. Een zogenaamd 'doorschot', zegt de agent. Een jongen die het schietincident vanaf een balkon zag gebeuren, zou zijn t-shirt aan het slachtoffer hebben gegeven om de bloeding bij zijn arm te stoppen.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht maar hoefde daar niet te blijven.

Parkeerplaats afgesloten

Volledig scherm
De politie doet onderzoek aan het Leuvensbroek in Nijmegen. © DG

Kort na het incident liepen agenten met kogelwerende vesten rond bij het winkelcentrum. De parkeerplaats is met linten afgesloten. Even verderop in de wijk, achter het Mondial College, is een politiehelikopter geland.

Het slachtoffer van de schietpartij is door de politie aangetroffen in een grijze personenwagen die enkele tientallen meters verderop langs de Weijbroekweg stond geparkeerd. 

Wat er precies is gebeurd op de parkeerplaats, is nog onduidelijk. Een getuige beweert dat twee jongens op een brommer een andere jongen, van mogelijk zeventien jaar oud, zouden hebben beschoten. De politie doet onderzoek. Omdat de verhoren nog 'in volle gang zijn' doet de politie geen mededelingen over de toedracht.

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© Luuk Merkus / Persbureau Heitink
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen