Gewonde bij steekpartij in azc in Nijmegen, verdachte op de vlucht, school houdt kinderen binnen

video / updateNIJMEGEN - Bij een steekpartij in het asielzoekerscentrum aan de van Dommer van Poldersveldtweg in Nijmegen is maandagochtend een persoon lichtgewond geraakt. Onduidelijk is wat er precies is gebeurd. De politie is op zoek naar de dader.

Het incident gebeurde rond 11.30 uur. De ambulance hoefde niet in actie te komen. 

Naar verluidt zou de dader uit het raam geklommen zijn en op de vlucht zijn geslagen. De politie is direct uitgerukt en is in de omgeving van het asielzoekerscentrum een zoektocht gestart. Daarbij wordt onder meer een speurhond ingezet. Ook wordt de verdere toedracht nader onderzocht door de technische recherche.

De naastgelegen basisschool De Muze houdt alle kinderen binnen. De school heeft aan ouders laten weten dat de kinderen in elk geval tot drie uur binnen blijven, of totdat de dader is aangehouden. De politie houdt de Muze op de hoogte van de voortgang, zo meldt de school. Volgens de politie gebeurt het binnenhouden van de kinderen op initiatief van de school zelf. ,,Wij hebben hen niet geadviseerd de kinderen binnen te houden. Dat is hun eigen keuze", meldt een politiewoordvoerster.

Over de personalia van dader en slachtoffer is nog niets bekend.

Volledig scherm
Politie stelt sporen veilig bij het onderzoek naar een steekpartij in het azc in Nijmegen. © Paul Rapp
Volledig scherm
Politie bij het asielzoekerscentrum in Nijmegen vanwege een steekincident. © Davy Derksen / 112Nieuwsgroep

In samenwerking met indebuurt Nijmegen