Volledig scherm
PREMIUM
PGB Flos Vingerhoets © Flos Vingerhoets

Globale 24-uursdeclaraties Rigtergroep zijn mogelijk zorgfraude

NIJMEGEN - Had de Nijmeegse Rigtergroep pgb-zorg voor cliënten met onder meer autisme en/of verslavingsproblemen moeten declareren per geboden handeling? Of volstond dat de declaraties globaler zijn verrekend als ‘24-uurs-zorg’? Het zijn cruciale vragen in een civiele rechtszaak die al 2,5 jaar loopt tussen de gemeente Nijmegen en zorginstelling Rigtergroep.

De Arnhemse rechter hoopt uiterlijk begin maart het eindvonnis over de veronderstelde zorgfraude te kunnen vellen. De rechtszaak, waarvan deze dinsdagochtend de slotzitting plaatsvond, staat los van een mogelijk strafrechtelijk traject. Na aangifte door de gemeente Nijmegen onderzoekt het openbaar ministerie nog of vervolging zal worden ingesteld. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen