Volledig scherm
Drie keer goud in de individuele tijdrit: Isbrand (links) en Leon met tussen hun in Tanja Lith uit Amsterdam. Eigen foto © Thed Maas

Goud voor Nijmegen op Gay Games in Parijs

PARIJS De Nijmeegse wielrenners Isbrand van der Vleugel (67) en Leon Pijls (55) hebben op de Gay Games in Parijs vijf zilveren en twee gouden medailles in de wacht gesleept.

De Gay Games vonden de afgelopen week plaats: zaterdagavond is de slotceremonie. Eerder vonden deze games plaats in onder meer Cleveland, Keulen en Amsterdam (1998); de volgende zijn in Hong Kong.

Van der Vleugel en Pijls - hij traint bij de nieuwe wielerclub Groenewoud - haalden hun plakken op onderdelen als wegcriterium, individuele tijdrit en teamtijdrit. Zo pakten beiden goud in de tijdrit in hun klasse. 

Inclusie

Aan deze Gay Games (tiende keer) doen 15.000 sporters mee. Het motto van de games is 'deelname, inclusie en het verleggen van grenzen'. Doel van de games is verder om te strijden tegen discriminatie door middel van sport. Pijls traint zoals gezegd bij Groenewoud. ,,Daar ben ik de club dankbaar voor. Ik heb veel aan de training gehad", aldus Pijls.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen