Volledig scherm
PREMIUM
Jochem Kühnen met het beeldje van de Gouden Zwaluw. © David van Haren

Gouden Zwaluw voor 'vriend van de gierzwaluw'

BEEK/NIJMEGEN - Wie in Nijmegen en omgeving geniet van de duizelingwekkende vlucht van gierzwaluwen, heeft dat mogelijk te danken aan Jochem Kühnen (37) uit Beek. Hij is gebiologeerd door de gierzwaluw en zorgt ervoor dat nestplaatsen voor dit beschermde vogeltje blijven bestaan. Daarom heeft hij een Gouden Zwaluw gekregen.

Het beeldje met oorkonde is de jaarlijkse onderscheiding van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap voor mensen en organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de natuur in de stedelijke omgeving. Al tien jaar zet Kühnen zich ervoor in dat de gierzwaluw in en rond de stad kan blijven nestelen. Plein'44, de Nimbus-toren, de Hessenberg: dankzij hem zijn ze voorzien van nestkastjes voor deze bijzondere vogel.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen