Volledig scherm
Het publiek zit tijdens het concert op de Lentse Warande, de boulevard met trappen aan het water. © Flip Franssen

Gratis naar spectaculair concert aan Spiegelwaal

NIJMEGEN - Een symfonieorkest en artiesten van naam, een superpodium en de beste licht- en geluidstechniek. Nijmegen krijgt op 20 juni een spectaculair concert aan de Spiegelwaal. Een muziekfestijn van de stad voor de stad: er zijn 2.500 gratis kaartjes beschikbaar. 

Het evenement is onderdeel van de Green Capital Week en de Nijmegen ziet het als een manier om de stad en de Spiegelwaal extra onder de aandacht te brengen. De internationale gasten van de Green Capital Week zijn uitgenodigd plus de bevolking. Het publiek zit op de Lentse Warande, de boulevard met trappen aan het water.

Populair-klassiek

Volledig scherm
Concert at Sea © Ben_Houdijk

De organisatie is in handen van Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN), de club die ook de Vierdaagsefeesten regelt. Directeur Teddy Vrijmoet wil nog niets zeggen over het programma. ,,We hebben de contracten nog niet rond''. Ook over het symfonieorkest zwijgt ze. ,,Het wordt een prachtig evenement met artiesten van naam in het populair-klassieke genre.''

Niet alleen de inhoud van het programma heeft kwaliteit, ook de omgeving aldus Vrijmoet: ,,We hebben het podium van Concert at Sea en daarnaast maken we gebruik van de locatie. De Stevenstoren speelt een belangrijke rol. Als het weer meezit, maakt de zonsondergang deel uit van de show.''

150.000 euro 

Het evenement kost 150.000 euro waarvan het grootste deel naar techniek, ponton, licht en geluid gaan. De gemeente Nijmegen staat garant, waarschijnlijk worden de kosten gedragen door sponsors. 

Op 24 mei maakt ACBN het programma bekend, op 28 mei kunnen bezoekers de kaartjes bestellen. Het concert begint 20 juni om 21.00 uur.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘Geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘Geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen