Volledig scherm
Nijmegen/Nederland: Griftdijk-Noord tijdens de spitsuren alleen vergunning-/ontheffingshouders.Dgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

Griftdijk-Noord tien dagen afgesloten voor doorgaand verkeer

NIJMEGEN - De Griftdijk-Noord in Nijmegen-Noord is vanaf volgend week maandag 9 tot en met woensdag 18 december afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Dat heeft te maken met de aanleg van een riool onder het kruispunt Griftdijk-Noord/Dijkstraat.

 Voor fietsers wordt een tijdelijke route aangelegd langs het werkterrein. De huizen van bewoners van de Griftdijk Noord blijven bereikbaar. 

De aanleg van de riolering is onderdeel van het bouwrijp maken van het gebied Broodkorf. In deze nieuwe wijk komen zo’n 100 nieuwe woningen en de nieuwbouw van de vmbo-locatie van het Citadel College. De school komt tegenover de huidige locatie van de school aan de Dijkstraat.

Buslijnen

De buslijnen 14 en 331 rijden tijdens de afsluiting via de omleidingsroute over de Margaretha van Mechelenweg. Van buslijn 331 vervallen tijdelijk de haltes Dijkstraat, Terracottastraat en van buslijn 14 vervallen de haltes Kruidenstraat, Jonagoldstraat, De Klif, Aquilastraat en Dijkstraat.

Vervangende haltes voor beide buslijnen zijn Oude Groenestraat en Citadel College.

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen