Volledig scherm
PREMIUM
Willie Kamps aan de Bosstraat 5 laat de scheuren in zijn huis zien. Archieffoto Theo Peeters © Theo Peeters

Groesbeek pakt Willy’s wateroverlast pas volgend jaar aan

GROESBEEK - De wateroverlast waarmee Willy Kamps uit de Bosstraat in Groesbeek al jarenlang kampt, zal niet op korte termijn worden aangepakt. Pas in het voorjaar van 2020 zal er iets aan gedaan worden.

Dat bleek recent tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Die had in eerste instantie een voorstel gekregen om de klus in het voorjaar van 2019 te laten klaren, maar staande de vergadering werd duidelijk dat die datum inmiddels was veranderd in het voorjaar van 2020. 

VVD-raadslid Mechteld ten Doesschate trok daarover aan de bel. ,,Het voorjaar van 2019 is al bijna voorbij. Dat gaan we dus niet meer redden”, zo sprak ze. ,,In onze versie van het voorstel staat 2020’’, zo reageerde burgemeester Slinkman enigszins overrompeld.    

De woning van Willie Kamps aan de laag gelegen Bosstraat is aan het verzakken. Bij hevige regenbuien verzamelt het water zich op straat en in de tuin. Kamps wijt de problemen aan het feit dat het riool voor zijn huis het water niet kan verwerken: het drukt dan met geweld het gietijzeren deksel omhoog zodat het water eruit spuit. Hij houdt de gemeente aansprakelijk.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen