Half gesloopte slachterij Hilckmann perfect ‘aardbevingsgebied’ voor honden

videoNIJMEGEN - Het terrein van de voormalige Nijmeegse slachterij Hilckmann heeft, althans tijdelijk, een nieuwe bestemming. De puinhopen van de sloopactiviteiten die er plaatsvinden blijken perfect oefenmateriaal voor de Reddingshondenvereniging  Zuid Oost Nederland.

Die heeft van de gemeente Nijmegen en sloper Scheffer Groep toestemming om het terrein te gebruiken. De hondentrainers hopen er enkele maanden tot een jaar nog terecht te kunnen. Dat komt goed uit, omdat ze een andere oefenstek naast de deur net zijn kwijtgeraakt. Het leegstaande stuk van het nabijgelegen Honigcomplex is sinds kort gekraakt.

Politie

Zaterdag gebruikten de leden het terrein voor het eerst en speelden ze met negen honden een aardbevingsgebied na. De dieren moesten mensen zoeken tussen de brokstukken. Niet dat de honden in den verre worden ingezet: de Reddingshondenvereniging helpt de politie af en toe wel naar het speuren naar  vermiste personen in Nederland. Er wordt dus ook veel geoefend in, bijvoorbeeld, bossen.

Het ‘oefenmateriaal’ in Nijmegen is echter wel mooi op om te trainen voor wedstrijden. Het gebied is daar volgens Brigitte Versterre ideaal voor: ,,Hier wordt gesloopt, dus elke keer dat we hier komen zal de situatie weer anders zijn.”

Volledig scherm
© dg
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen