Volledig scherm
PREMIUM
Mike Scheffers op het kruispunt bij de Hatertseweg. © Bert Beelen

Hatert ‘op slot’ door afsluiting Malderburchtstraat

NIJMEGEN - Wegwerkzaamheden in het zuiden van Nijmegen veroorzaken sinds 30 september flink meer verkeersdrukte. Inwoners van Hatert kunnen door de afsluiting van de Malderburchtstraat hun wijk bijna niet uit. De gemeente grijpt in.

Volledig scherm
Klik voor een grotere kaart © RB

Drie keer verandert het verkeerslicht op het kruispunt van de Hatertseweg met de Van Hogendorpstraat in Nijmegen van groen naar rood. Zolang duurt het voor Mike Scheffers uit Hatert ’s ochtends stapvoets zijn wijk kan verlaten. Als hij eindelijk de Hatertseweg op kan rijden, moet hij meteen aansluiten in de file daar. Aan het eind van de dag, als Scheffers naar huis wil, is het opnieuw ellende.

Oorzaak van het oponthoud is de afsluiting van de Malderburchtstraat. Op 30 september is de herinrichting van deze straat begonnen. Voor automobilisten zijn er nu nog twee plekken over waar ze Hatert in en uit kunnen: de Couwenbergstraat en de Van Hogendorpstraat.

De Hatertseweg, waar automobilisten dan op uitkomen, is al extra druk vanwege de werkzaamheden aan de Rijksweg, tussen Malden en Nijmegen. Voor automobilisten die uit het zuiden komen, is de Hatertseweg de omleidingsroute.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen