Volledig scherm
Heleen Linz en burgemeester Slinkman. Foto Joop Verstraaten © Joop Verstraaten

Heleen Lintz–Luidens uit Groesbeek geridderd

NIJMEGEN – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal heeft vanavond in de Oranjezaal van het Radboud-UMC een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Heleen Lintz-Luidens uit Groesbeek. Ze werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Heleen Lintz was jarenlang werkzaam als oncologieverpleegkundige en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de huidzorg bij oncologische wonden.

Burgemeester Slinkman heeft zijn collega Bruls uit Nijmegen toestemming gevraagd om in Nijmegen deze hoge onderscheiding te mogen uitreiken tijdens de afscheidsreceptie van mevrouw Lintz op haar werk. Zij was werkzaam als oncologieverpleegkundige in de functie van verpleegkundig consulent radiotherapie bij het RadboudUMC. Zij is altijd een zeer toegewijd verpleegkundige geweest die altijd het belang van de patiënt voorop heeft gesteld.

Scholing

 ,,Ook heeft u zich ingezet voor het verder ontwikkelen van uw vakgebied radiotherapie door het verzorgen van scholing en voordrachten zowel landelijk als internationaal. Daarnaast heeft u een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de huidzorg bij oncologische wonden. Uw enorme inzet om een landelijke overeenstemming te bereiken met betrekking tot huidverzorging bij radiotherapie patiënten heeft geresulteerd in de Landelijke Consensus Werkwijze Acute Huidreactie Radiotherapie”, aldus burgemeester Slinkman. 

,,Daarnaast was u lid van de commissie oncologische wonden en ulcera van het WCS Kenniscentrum Wondzorg en had u een grote bijdrage aan de tweejaarlijkse congressen en verzorgde u lessen voor de cursus Algemene Wondbehandeling én actualiseerde met regelmaat het hoofdstuk in het wondenboek. In Groesbeek was u medeoprichter van en vrijwilliger bij de Stichting VPTZ ( Vrijwillige Palliatieve terminale Zorg ).” 

Heleen  Lintz vond het een enorme eer en droeg  onderscheiding op aan de hele afdeling.

Quote

U zich ingezet voor het verder ontwikke­len van uw vakgebied radiothera­pie

Mark Slinkman, Burgemeester
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen