Volledig scherm
PREMIUM
Medisch socioloog Eric Hermans. © Jac Koenen

Hersenletsel bij kinderen vaak te laat onderkend: ‘Danny kreeg pas half jaar na ongeluk een EEG’

NIJMEGEN - Kinderen die door ziekte of ongeluk hersenletsel oplopen, worden ‘zwaar verwaarloosd’, zegt medisch socioloog Eric Hermans. ,,Artsen herkennen de signalen slecht en beseffen nauwelijks hoe groot de gevolgen zijn.” Dat leidt tot emotionele, economische en maatschappelijke schade.   

Een windvlaag en beng, een bekistingsplaat van bijna 800 kilo valt om. De klap die dat geeft in december 2005, galmt nog steeds na in het leven van de nu 31-jarige Danny uit Dinxperlo. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen