Volledig scherm
PREMIUM
Freya Gerritsen © Bert Beelen

Het leven van Freya Gerritsen (45) hangt van uitersten aan elkaar: 'Kijk naar wat mensen bindt’

De Maldense schrijfster Freya Gerritsen (45) roept in haar debuutroman 'Engel' op te kijken naar wat mensen bindt in plaats van te benadrukken wat de verschillen zijn.

Quote

Laten we ruimte maken voor nuance. Zodat liefde en vriende­lijk­heid overwinnen

Leven als rolstoeler. Een relatie met iemand van hetzelfde geslacht. Door je spasmen een droombaan als journalist moeten opgeven. Én opgroeien in een gezin waarvan de manisch-depressieve vader om de zoveel jaar opgenomen wordt om zijn van agressie en grootheidswaan doordrenkte psychoses te beteugelen. 

Het leven van Freya Gerritsen (45) hangt van uitersten aan elkaar. 'Kun je niet gewoon één invalshoek kiezen?', bitst een uitgever als ze het concept voor haar autobiografische debuutroman toestuurt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen