Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © AD

Het loopt ‘gierend uit de klauwen’ in sommige wijken van Berg en Dal

GROESBEEK - De Berg en Dalse gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de wijk de Stekkenberg in Groesbeek en ook een straat in Millingen. Daar loopt het qua veiligheid en leefbaarheid ‘gierend uit de klauwen’.

En dat komt, aldus de politiek, doordat er in deze wijken mensen van elders zijn komen wonen die het ‘qua normen en waarden niet altijd even netjes houden', zoals GVP-fractieleider Hennie Eikholt het formuleerde.  Wibo Kersten (Sociaal Groesbeek) stelde dat ‘er op de Stekkenberg straten helemaal aan het afglijden zijn’. Rob Verheijen (CDA) wees erop dat er ‘ook in Millingen een wijk is waar het gierend uit de klauwen loopt’ en volgens Alex ten Westeneind (GJS) zijn ‘in Millingen mensen uit die wijk vertrokken omdat het niet meer te harden was'.

Uit een reportage die deze krant al in juni 2016 in de toen net vernieuwde Stekkenberg maakte, bleken er spanningen te heersen.  Er werd geklaagd over het gedrag van kinderen en ouders die daar niet tegen optreden en er werd overlast gemeld van mensen die er begeleid (door Pluryn) wonen. ,,Er wordt stevig geblowd. Overal liggen van die tipjes van stickies op de grond. Nogal lekker voor de kinderen”, aldus een klager die anoniem wilde blijven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen