Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtkachels en -haarden zijn vervuilender dan eerst werd gedacht. Door een nieuwe rekenmethode van het RIVM blijkt dat houtstook de grootste bron van fijnstofuitstoot is in Nederland. © Videostill

Het regent klachten over houtstook in Nijmegen: ‘Er moet iets gebeuren’

NIJMEGEN - Het regent de afgelopen maanden in Nijmegen klachten over het stoken van hout in huizen en tuinen. Kwamen er de afgelopen jaren niet meer dan een handvol klachten binnen bij de gemeente, de afgelopen vier maanden zijn maar liefst 189 meldingen over overlast geregistreerd.

1 reactie

 • Henk van Zoggel Zoggel

  2 maanden geleden
  Och och . Het is weer zo ver. We pakken weer iets aan wat lekker makkelijk is. Echte problemen die worden niet aangepakt. Stinkende schepen dwars door een wijk in Lindenholt, wolken met dieseldamp, penetrante lucht uit tankers van het misschien stiekem ventielen openzetten. Walmende Brommers en scooters over verplichte fietspaden, daar waar ze niet mogen rijden, 12 maanden in een jaar, herhaaldelijk worden er klachten ingediend, maar die verdwijnen in de Bermuda driehoek. Die pakken ze niet aan!
 1. Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrijken van de tijd vast

  Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrij­ken van de tijd vast

  NIJMEGEN - Als honderden mensen op dezelfde dag vanuit de voordeur hun straat vastleggen op beeld en dit jaren achter elkaar doen, dan registreer je hoe de stad geleidelijk verandert. Meer of minder auto's op straat, bomen die groeien bijvoorbeeld, of de bakfietsentrend. Dat is het idee achter Beeldproject ‘Collage van de stad’, dat voor de tweede keer Nijmegenaren oproept een foto te maken en op te sturen.
 2. Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcontract op te stellen’
  PREMIUM

  Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcon­tract op te stellen’

  Praten over geld, het blijft ongemakkelijk. Zelfs met onze eigen kinderen. Ouders zitten dus vaak met vragen over zakgeld: wanneer ermee te beginnen, wanneer geef je ‘opslag’, wat kun je doen als je een samengesteld gezin hebt, en mogen grootouders ook een centje geven? Ouders hebben de meest uiteenlopende vragen, die we voorleggen aan zakgeldexpert Annelou Van Noort. ,,Het is belangrijk dat je luistert naar je buikgevoel.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Ernst Kuipers ziet kentering ten goede: We zijn over de piek heen
  Play

  Ernst Kuipers ziet kentering ten goede: We zijn over de piek heen

 2. Misdaadverslaggever Tieleman: 'Dit werk is niet voor iedereen'
  Play
  75 jaar AD

  Misdaadver­slag­ge­ver Tieleman: 'Dit werk is niet voor iedereen'