Volledig scherm
PREMIUM
De forensische opsporingsdienst is dagenlang aanwezig. © Paul Rapp

Het was de laatste tijd al opvallend stil in de bosjes langs de weg

NIJMEGEN - Wat er precies is gebeurd in de bosjes bij de Nieuwe Ubbergseweg in Nijmegen? De politie zoekt het uit. Feit is dat in het struweel in de buurt al veel langer illegaal wordt gekampeerd.

Een tentje op de parkeerplaats van de kinderopvang, net buiten de stad in de Ooijpolder. Een man met een Oost-Europees uiterlijk eet iets oosters met stokjes uit een aluminium bakje. Hij groet vriendelijk.

Quote

Er zitten elk jaar ’s zomers wel Polen of junks in tentjes in het bosje.

Een buurtbewoner

Zwerver

Volledig scherm
Rechercheurs zoeken naar sporen. © Paul Rapp

Het is begin juni, mooi weer. De tent staat pontificaal in het zicht. Een wildkampeerder, die weet dat er een gebrek is aan toezichthouders die hem wegsturen? Een Pool die nergens anders terecht kan?

Bij de Nijmeegse kinderopvang kennen ze het fenomeen van de zwerver die wildkampeert wel. Op het immense terrein zijn plekjes genoeg om je tent neer te zetten, ook uit het zicht van alles en iedereen. Zo nu en dan zien ze er een, of vinden ze oude kleren die zijn achtergebleven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen