Volledig scherm
Impressie van de nieuwe wijk Hof van Nijmegen. © Woonwaarts

Hof van Nijmegen: 156 huur- en koopwoningen in Dukenburg

NIJMEGEN - Hof van Nijmegen heet de nieuwe wijk die in het hart van stadsdeel Dukenburg gebouwd wordt. Het gaat in totaal om 156 woningen, die komen op het voormalige HAN-terrein achter de Van Schuylenburgweg. Ze zijn in 2021 klaar, zeggen woningcorporatie Woonwaarts en bouwer KlokGroep.

In de nieuwe wijk staan straks 62 sociale huurwoningen, 66 koopwoningen en 28 vrije sectorwoningen. De huurwoningen worden gebouwd als 42 appartementen en 20 rijtjeswoningen. 

Eigen karakter

Alle huurwoningen zijn volgens woningcorporatie Woonwaarts geschikt voor bewoners die moeilijk kunnen lopen. Ze krijgen het hoogste energielabel, zijn aardgasloos en worden elektrisch verwarmd. Op het dak van het complex met huurappartementen komen zonnepanelen te liggen.

Doordat de plek waar Hof van Nijmegen komt ‘los’ ligt van de omringende buurten, is het mogelijk de nieuwe wijk een eigen karakter te geven, zeggen Woonwaarts en KlokGroep. De nieuwe wijk, met huur- en middeldure koopwoningen, wordt ruim en groen van opzet. Er komt een rand van gras met bomen omheen te liggen, zodat het inderdaad op een hof -tuin- lijkt. 

Prettig groen en ruim

Woonwaarts en KlokGroep constateerden enkele jaren geleden dat inwoners van Dukenburg ‘honkvast’ zijn. Het inwonertal van Dukenburg daalt weliswaar (van 31.000 in 1980 naar zo'n 20.000 nu), maar wie er woont en iets anders zoekt, blijft toch vaak in dit gedeelte van Nijmegen wonen. Meestal omdat Dukenburgers het prettig vinden om ruim en groen te wonen en tegelijk dichtbij alle stadsvoorzieningen te zitten. 

De bouwwerkzaamheden beginnen in het najaar van 2020.   

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen