Hospice Bethlehem in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hospice Bethlehem in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Hospice zet terminale man op straat na roken op kamer

Hospice Betlehem in Nijmegen heeft gisteren een terminale patiënt (75) de deur uit gezet omdat hij herhaaldelijk het rookverbod op zijn kamer negeerde. De man is per taxi naar zijn stiefdochter in Malden gebracht. De familie zit nu met de handen in het haar over de zorg. Hun advocaat sommeert Betlehem de zorg te hervatten ‘anders betekent dit zijn snelle dood’.  

Volgens zorginstelling Kalorama, waar Betlehem onder valt, is de man al op 6 februari gewezen op de beëindiging van de zorg. De instelling zou voor hem een andere plek zoeken. Aanleiding is zijn rookgedrag; ondanks waarschuwingen blijft hij roken op zijn kamer en in de gangen, terwijl dit uitsluitend in de rokersruimte is toegestaan. 

‘Met uw rookgedrag veroorzaakt u brandgevaar en brengt u medebewoners en medewerkers in gevaar. Wanneer medewerkers u hierop aanspreken, uit u zich in uitermate grievende en grove bewoordingen. De grens is voor ons bereikt', schrijft Kalorama in een vertrouwelijke brief, in bezit van De Gelderlander.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen