Volledig scherm
Wilfred de Bruijn in boekhandel Dekker van de Vegt. © dG

'Ik moet goed opletten dat ik Frankrijk zeg, en geen Parijs'

VideoNIJMEGEN - Nee, hij was nog nooit eerder in Nijmegen geweest. Arnhem, die stad kent hij wel goed. Je moet maar durven, zo'n binnenkomer. Schrijver en programmamaker Wilfred de Bruijn lachte er vanmiddag vriendelijk bij en het publiek in boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen vergaf het hem meteen.

De Bruijn werd in de boekhandel geïnterviewd door Dennis van den Broek over 'Op zoek naar mijn Frankrijk', het boek dat onlangs is verschenen van De Bruijn.  Hij woont in Parijs en kreeg grote bekendheid toen hij een foto op Facebook zette van zijn gezicht, nadat hij en zijn vriend op straat waren mishandeld. 

Documentaireserie

De Bruijn werd later gevraagd om voor de VPRO een documentaireserie te maken over het voor Nederlanders populairste vakantieland, dat we eigenlijk toch niet zo goed kennen. De Bruijn praatte veel en snel in de Nijmeegse boekhandel, die goed vol zat om vier uur. ,,Ik moet er goed op letten dat ik steeds 'Frankrijk' zeg, en geen Parijs. Parijzenaren zijn wel zo arrogant om te denken dat hun stad alles is’’, aldus de schrijver. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?

  De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

  NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’
 2. Burgemeester Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatverandering’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatver­an­de­ring’

  NIJMEGEN - Steden moeten in Europa dé aanjagers worden bij de aanpak van klimaatverandering. Die boodschap verkondigde Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls vanavond persoonlijk tijdens de wereldklimaattop in het Poolse Katowice. Hij deed dat voor vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Verenigde Naties. Deze ‘call for action’ lanceerde Nijmegen in november met 21 andere (voormalige) Groene Hoofdsteden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen