Volledig scherm
PREMIUM
Een voormalig winkelpand aan de Groenestraat in Nijmegen is inmiddels verbouwd voor kamerbewoning. Steeds meer panden in Nijmegen worden 'verkamerd' © Bert Beelen

Illegale kamerverhuurders melden zich massaal

NIJMEGEN - Illegale kamerverhuurders in Nijmegen melden zich massaal om alsnog een legale status te krijgen. De teller staat nu op 518 verhuurders. In april waren dat er nog 117.

De illegale kamerverhuurders maken gebruik van de zogeheten inkeerregeling van de gemeente, die loopt tot 1 juli. Na die datum lopen ze kans op een boete als ze zich niet officieel hebben geregistreerd. Ook geldt vanaf die datum een nieuwe regime met strengere regels.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen