In één week van 400 naar 600 coronapatiënten uit regio die in ziekenhuis zijn opgenomen

NIJMEGEN - Het aantal inwoners van de regio die zijn opgenomen in een ziekenhuis vanwege corona is de afgelopen week flink gestegen. Waar maandag nog 417 coronapatiënten in de ziekenhuizen lagen, staat vrijdag de teller op 602, blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.

De grootste stijging vond plaats in de grote gemeenten: Nijmegen (24), Arnhem (13), Ede (11), Zevenaar (11) en Overbetuwe (11). Ook zijn afgelopen werkweek negen coronapatiënten uit Rheden opgenomen in het hospitaal.

Coronahoofdstad

In deze gemeenten zijn vrijdag ook de grootste stijgingen ten opzichte van donderdag te zien. Zo kwamen er in Nijmegen vier ziekenhuispatiënten bij waardoor het totaal op 87 komt. Ook in Zevenaar (totaal 24) en Arnhem (37) zijn in 24 uur tijd vier nieuwe opnamen van inwoners met corona geturfd.

Die gemeenten worden op de voet gevolgd door Tiel (24), Overbetuwe (42) en Druten (16) met drie nieuwe ziekenhuisopnamen. Na coronahoofdstad van Gelderland, Nijmegen (87), heeft Overbetuwe (42) de meeste inwoners die zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege het virus. Daarna volgen Arnhem (37), Wijchen (32) en Ede (31).

Ziekenhuispersoneel maakt zich klaar voor de opvang van coronapatiënten. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Ziekenhuispersoneel maakt zich klaar voor de opvang van coronapatiënten. Foto ter illustratie. © Cees Elzenga / hetoog.nl

In samenwerking met indebuurt Nijmegen