In het Groesbeekse bos kun je zelf je kerstboom zagen

videoGROESBEEK - Het publiek kon zaterdag met zaag of schep zelf aan de slag om een kerstboom uit de grond te halen. Het natte weer leek nauwelijks roet in het eten te gooien.  Er gingen in totaal zo'n 175 sparren mee naar huis. Bijna drie keer zoveel als vorig jaar.

Richting camping de But is al snel duidelijk waar de kerstboomkopers moeten zijn. De rookpluimen van het kampvuur en de tenten en wagens van Staatsbosbeheer markeren de plek. Boswachter Lydie van Santen van het Rijk van Nijmegen helpt de mensen op weg: ,,Loop rustig om het hele veld heen en kijk wat er allemaal is. Achteraan staan de wat kleinere bomen.” De een wil een boom met kluit en schept hem uit de grond, de ander wil er een zonder kluit en zaagt. Wie niets heeft meegenomen, kan een schrobzaagje of schop van Staatsbosbeheer krijgen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinneringen’
    PREMIUM

    Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinnerin­gen’

    NIJMEGEN - Ans Giesbers (82) uit Nijmegen is de hele week al van de kaart, vertelt ze. Twee getinte personen ‘van een jaar of twintig’ die zich voordeden als medewerkers van Liander, bestolen haar dinsdagmiddag in haar appartement van kostbare sieraden. Een horloge en twee ringen met diamanten waren, naast foto’s, de laatste tastbare herinneringen die ze had van haar man Henny. Hij overleed 46 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen