Volledig scherm
Het laatste stuk Metterswane dat overeind staat. © DG

Is het hier oorlog? Nee, Metterswane is bijna gesloopt

NIJMEGEN - Als je de omgeving wegdenkt, lijkt het even alsof je in een ander werelddeel bent. Maar nee, het is geen oorlogsbeeld van een verwoeste stad, dit is het laatste stukje Metterswane dat rechtop staat. De kantoorkolos voor het station van Nijmegen is bijna gesloopt.

Tientallen jaren stond hier het gebouw met de roze spiegelende ruiten, eens bestempeld als het lelijkste pand van de stad. Er komt moderne nieuwbouw met  woningen, winkels, werkruimtes,  hotelkamers en een ondergrondse parkeergarage. 

Het duurt nog zo'n drie jaar voordat de nieuwbouw wordt opgeleverd. De komende dagen knabbelen de sloopkranen de laatste stukjes van de oude flat weg.

Volledig scherm
Sloopmachines halen het laatste stukje Metterswane weg. © DG
 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen