Archieffoto van Guusje ter Horst, destijds burgemeester van Nijmegen. Zij noemde de verkiezingen altijd ‘het feest van de democratie’, weet Rob Jaspers.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van Guusje ter Horst, destijds burgemeester van Nijmegen. Zij noemde de verkiezingen altijd ‘het feest van de democratie’, weet Rob Jaspers. © ANP

Is het niet verstandig de verkiezingen enkele maanden op te schuiven?

COLUMN 'T PLEINOud-burgemeester Guusje ter Horst noemde verkiezingen altijd ‘het feest van de democratie’. Ze haalde zelfs met een bus wijkbewoners op om samen in het Nijmeegse stadhuis de uitslagen te volgen. Ik heb er mooie herinneringen aan. 

0 reacties

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven
  Play

  Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven

 2. Zes gastarbeiders omgekomen bij busongeluk in Polen
  Play

  Zes gastarbei­ders omgekomen bij busongeluk in Polen