Jaguar ramt huis in Gelderland: ‘Ik dacht eerst aan enorm ongeluk op de rotonde’

UpdateBERG EN DAL - De bestuurder van een Jaguar heeft zaterdagavond met zijn auto een woning geramd in Berg en Dal. Het voertuig boorde zich in een buitenmuur van de bijkeuken en daardoor raakte ook een gasleiding beschadigd.

Een auto heeft zich in de gevel van een woning geboord aam de Bosweg in Berg en Dal.
Volledig scherm
Een auto heeft zich in de gevel van een woning geboord aam de Bosweg in Berg en Dal. © 112nieuwsgroep

De brandweer heeft vanwege explosiegevaar de omgeving afgezet. Het lek is inmiddels gedicht en het gevaar geweken. Ook hebben brandweerlieden de omgeving met water geblust omdat er asbestdeeltjes waren vrijgekomen. De auto is inmiddels weggesleept.

De automobilist reed over de Zevenheuvelenweg vanuit Groesbeek richting Berg en Dal. Ter hoogte van de Bosweg miste hij de bocht en reed dwars door een tuin. De wagen kwam tot stilstand tegen de woning.

Buurman ziet ook een voordeel

De bestuurder raakte niet gewond. Hij is wel meegenomen door de politie. De bewoner was niet thuis. Zijn buurman in de twee-onder-een-kapwoning stond op het punt om naar bed te gaan.

Hij hoorde een harde knal en het hele huis stond te trillen. ,,Ik dacht eerst aan een enorm ongeluk op de rotonde. Maar toen ik uit het raam keek, zag ik dat het hier was.”

De buurman ziet ook wel een voordeel van het ongeluk. ,,Ik zou morgen de heg rondom het huis snoeien.” Met een blik op een door de Jaguar platgereden deel. ,,Hier hoef ik met de snoeischaar niet meer overheen.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen