Volledig scherm
Achilles'29 verkeert in een bestuurscrisis. Archieffoto Flip Franssen © Flip Franssen

Jan van Kesteren zoekt bestuursleden voor Achilles '29

GROESBEEK - Jan van Kesteren, het enig overgebleven lid van de Raad van Toezicht (RvT) van het door een bestuurscrisis zo geplaagde Achilles '29,  vraagt de leden zich te melden voor een bestuursfunctie. 

In een schrijven (Achillesflitsen) roept Van Kesteren de leden ook op om meer ledencertificaten te kopen om het tekort van 45 mille weg te werken. 'Leveranciers en medewerkers mogen erop vertrouwen dat ze betaald krijgen'. 

Eerder deze week stapte het voltallige bestuur (gekozen op 30 mei) op. Ook twee leden van de RvT (die bestaat uit drie mensen) wierpen de handdoek. Een voor dinsdagavond uitgeschreven ledenvergadering werd ter elfder ure afgeblazen. Van Kesteren (ook erelid) schrijft dat hij  nu in overleg is met de notaris om een nieuwe vergadering te beleggen.

Dick Winkel (teruggetreden bestuurslid) wil niet meer kwijt dan dat het bestuur een brief heeft gestuurd aan de vereniging (algemene ledenvergadering). In die brief wordt uitgelegd waarom het bestuur binnen acht dagen besloot er weer mee te stoppen. ,,Ik ga er van uit dat die brief tijdens die nieuwe ledenvergadering aan de orde komt.''

'Veel leden spreken', aldus Van Kesteren, 'hun ongerustheid uit over hoe het nu verder moet. Het is voor mij een grote uitdaging alles op de rails te krijgen. Het heeft geen zin zwarte pieten uit te delen. Ik weet dat er veel verschillende meningen zijn en dat er leden zijn die daar last van hebben. Ik doe er mijn uiterste best voor om door deze moeilijke periode heen te komen'. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen