Volledig scherm
Pink Floyd © Michael Ochs Archives/Corbis

Jan van Ramshorst legt geschiedenis van Pink Floyd bloot in Historische Kerk Groesbeek

GROESBEEK – Muziekkenner pur sang Jan van Ramshorst heeft zaterdagavond maar liefst 140 liefhebbers c.q. fans van de legendarische rockgroep Pink Floyd blootgelegd in de historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. Naast Pink Floyd werd er ook aandacht besteed aan het tijdloze verhaal ‘The Wall’.

Het werd een bijzondere exposé die geheel gewijd werd aan een van de meest succesvolle en invloedrijke bands uit de popgeschiedenis. Het werd een verkenningstocht door het rijke oeuvre van de Engelse Pink Floyd, geplaatst binnen de culturele en maatschappelijke context van de jaren ’60 en ’70.

Zo liet Van Ramshorst de aanwezigen zien op welke wijze psychedelische experimenten van beslissende invloed zijn geweest op de groep en hun muziek. Het hoofdaccent was wel de verfilming van het pretentieuze dubbelalbum ‘The Wall’ een waar visueel spektakel.

De thema’s werden door de muziekkenner verpakt in symbolische vormen als hamers , bakstenen, muren, maskers alsmede wormen en via magnifieke animaties uitgebeeld . De aanwezigen die van Pink Floyd houden hebben een onvergetelijke avond gehad dankzij Van Ramshorst, die eerder al de muziek van Bach en de The Beatles heeft uitgediept in de historische kerk in Groesbeek.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen