Volledig scherm
ShinShan in actie. © Marcel Krijgsman

Jean Salazar Tavera (16) - aka Bboy ShinShan - wint Kunstbende Dans

MALDEN / AMSTERDAM - Het 16-jarige danstalent Jean Salazar Tavera uit Malden heeft de finanel van de Kunstbende Dans op zijn naam geschreven. Bboy ShinShan, zoals zijn artiestennaam luidt, liet de hele concurrentie achter zich. 

Hij mag, net als de winnaars in de andere categorieën, optreden op de What’s Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia van Mysteryland tot Amsterdam FashionWeek.

ShinShan is een inmiddels beroemde breakdancer. In augustus mag hij deelnemen aan het Wereldkampioenschap Streetdance in Glasgow. 

Het Kunstbende Festival is voor jong creatief talent in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar.  De finale vond plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Meer dan 200 finalisten streden om de eer in categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

Volledig scherm
De finalisten. © Kunstbende
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinneringen’
    PREMIUM

    Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinnerin­gen’

    NIJMEGEN - Ans Giesbers (82) uit Nijmegen is de hele week al van de kaart, vertelt ze. Twee getinte personen ‘van een jaar of twintig’ die zich voordeden als medewerkers van Liander, bestolen haar dinsdagmiddag in haar appartement van kostbare sieraden. Een horloge en twee ringen met diamanten waren, naast foto’s, de laatste tastbare herinneringen die ze had van haar man Henny. Hij overleed 46 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen