Volledig scherm
GroenLinks-voorman Jesse Klaver ontmoette was in januari 2017 ook al in De Vereeniging. © Flip Franssen

Jesse Klaver voor campagneshow naar Nijmegen

NIJMEGEN - GroenLinks-voorman Jesse Klaver komt maandag 5 maart naar de stadsschouwburg in Nijmegen voor een campagneshow. ,,Het gaat die avond specifiek over het klimaat en in de groene hoofdstad is dat natuurlijk een prachtige plek om te doen, legt Klaver zijn komst naar Nijmegen uit. 

In het programma van anderhalf uur komt niet alleen Jesse Klaver aan het woord, ook de Nijmeegse GroenLinks-lijsttrekker April Ranshuijsen en wethouder Harriët Tiemens worden op het podium verwacht. 

Eerder hield Klaver al een meet-up in Lelystad. Behalve naar Nijmegen gaat hij naar Maastricht, Utrecht en Amsterdam. 

Bemoeien

Klaver begrijpt dat critici zeggen dat Haagse politici zich niet met de gemeenteraadsverkiezingen moeten bemoeien. ,,Maar de landelijke politici bepalen wel hoe de raadsleden op lokaal niveau kunnen functioneren en de juiste keuzes kunnen maken voor de inwoners van de stad. Het is dus van belang om te zeggen hoe wij in Den Haag daar in staan. Bovendien: lokale politici hebben vorig jaar ook voor ons campagne gevoerd, dus mogen we iets terug doen. We staan voor dezelfde politieke idealen.

In januari 2017 was Klaver al te gast in Nijmegen tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Concertgebouw De Vereeniging liep toen vol voor de show van 'De Jessias'. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Patiënte klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    ZWOLLE/NIJMEGEN – De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen