Jeu de Ruyter nieuwe Koning Schutterij Sint Hubertus Groesbeek-De Horst

GROESBEEK–DE HORST – De 60-jarige Jeu de Ruyter is zondagavond om 19.05 uur de nieuwe koning geworden van Schutterij Sint Hubertus van het Groesbeekse kerkdorp De Horst. Dit jaar waren er twee kandidaten die de strijd onderling aangingen om de hoogste schutterseer in de wacht te slepen, te weten de 29-jarige Rob Beijer en Jeu de Ruyter.

Wethouder Sylvia Fleuren had eerder op de middag het eerste schot gelost nadat de voltallige schutterij een rondgang door de straten van De Horst gemaakt had. Om kwart voor zes werd er begonnen met het koning schieten. 

67e schot

Volledig scherm
Koning Jeu de Ruyter van Schutterij Hubertus De Horst. © Joop Verstraaten

Met het 67e schot wist Jeu de romp van de houten vogel naar beneden te krijgen onder groot applaus van de schutters en overige aanwezigen waaronder de voorzitter van het Kring Bestuur Rijk van Nijmegen en Betuwe en de geestelijk adviseur Pastor van Gestel. Ook schuttersvrienden van Kekerdom en Wyler waren van de partij.

Jeu zal met zijn hofdames Inge en Carla in de schutterstent die bij café–zaal Oomen zal staan op 2 , 3 , en 4 september de scepter gaan zwaaien tijdens de jaarlijkse kermis.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen